Cartouche wint de enige echte virtuele – dat er altijd weer opnieuw een nieuwe fanfare door de straten zal gaan – trofee op pomgedichten – Rik van Boeckel zilver
dat er altijd weer opnieuw een nieuwe fanfare door de straten zal gaan. een loflied op de vrijheid, de lust de liefde en het leven – twee dichters raakten wat mij betreft de kern van het thema deze week. Rik van Boeckel zilver en Cartouche het goud. onder de gedichten kunt u lezen waarom de eremetalen deze week naar deze dichters gaan. neemt niet weg dat ik alle dichters bedank voor de inzendingen – het was mooi om te lezen hoe de dichters de fanfare aan ons voorbij lieten gaan. dank jullie wel
Rik van Boeckel: het verhaal speelt zijn eigen chanson
Petra Maria: het is zo niet uit te leggen mooi
Frans Terken: met een krat of wat en flessen
Ditmar Bakker: ’t is tijd nu voor vertier op zonde volgt plezier
Erika De Stercke: op de tafel een paar flessen wijn en een spiegel
die onovertroffen versie van de fanfare van honger en dorst van Lieven door Thé Lau gezongen brengt ons het thema van deze week voor de zondagochtendwedstrijd – hoe het ook gaat en hoe het ook was – het zal altijd weer doorgaan – wellicht met andere spelers met andere muziek in een andere tijd met andere tijdgenoten– dat er altijd weer opnieuw een nieuwe fanfare door de straten zal gaan. het leven zo mooi hier in een lied bezongen.
ik vraag de dichters deze week in hun gedichten bij de fanfare aan te sluiten. het leven te bezingen zoals het leven bezongen moet. u kent de regels: de gedichten niet te lang svp tenzij noodzaak – 20 regels is genoeg – insturen voor zondag 10 uur 30. stuur in op het u bekende gmail.com adres van pomgedichten@ – of benut de blauwe contact functie boven aan de pagina. of laat onder dit item een reactie achter -ik zorg er voor dat uw gedicht in het item wordt geplaatst. commentaar als altijd verzekerd.
en het zou nooit meer
terug naar de plaats waar heftiger werd gezoend dan god het ons leerde de tuin!
en god keek weg het was teveel engelen vlogen niet meer mensen bleven staan
er werd gegild er was vrede wij deden waarvoor we bedoeld waren en het zou nooit meer nee nooit meer zo
pomwolff
Share This:
Gepubliceerd door Pom Wolff
Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman.
In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes.
Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'.
Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.)
'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.
Bekijk meer berichten
Doe mee met de conversatie
2 reacties
HET IS ZO MOOI
en zo niet uit te leggen
als wakker worden
dat er iemand aandachtig naar je kijkt
laat mij maar gaan
achter de fanfare van
was het maar honger en dorst
dat was nog te stillen
zingen we nondendju weer
Anoesjka Anoesjka
“vat de trein naar Oeteldonk
Ik bak voor jou een Russisch ei”
Anoesjka Anoesjka
zoek dat maar op, op de djoetjube
HET IS ZO MOOI
en zo niet uit te leggen
als wakker worden
dat er iemand aandachtig naar je kijkt
laat mij maar gaan
achter de fanfare van
was het maar honger en dorst
dat was nog te stillen
zingen we nondendju weer
Anoesjka Anoesjka
“vat de trein naar Oeteldonk
Ik bak voor jou een Russisch ei”
Anoesjka Anoesjka
zoek dat maar op, op de djoetjube
het is zo niet uit te leggen
en zo mooi
Petra Maria
Volg de dans
We hielden het voor gezien
trokken weg met de dansende bende
zongen een lied van een vorige eeuw
gingen uit volle borst de dorst te lijf
met een krat of wat en flessen
waaruit rijkelijk de geest opsteeg
lieten ons onbetuigd op holle wegen
tot er langzaam de klad in kwam
honger gestild in een krakend bed
de spiraal piepte als een plaat
die bleef haken zo liepen we vast
als in een grijsgedraaide groef
we hangen het oor en de toorts
naar repeterende muziek vandaag
met jonge stemmen gezongen
het leven in alle tonen verkend
de vreugdedans van onze kinderen
het eigen spel van honger en dorst
© FT 05.02.2021